Dezastru lăsat în urmă de vijelii

Vijelia care s-a abătut asupra judeţului în cursul zilei de ieri şi în noaptea de duminică spre luni a lăsat în urmă pagube considerabile. Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată ieri în Săveni, unde acoperişul unui bloc din zona centrală a oraşului a fost luat de vânt şi aruncat în stradă, aterizând peste două maşini, un VW Touran şi o Dacia Solenza. Dacă Dacia a scăpat cu caroseria uşor îndoită, în cazul Touran-ului câteva bucăţi de scânduri au trecut prin parbrizul maşinii.

 

Probleme şi pe drumurile judeţene

 

Vântul a creat probleme în noaptea de duminică spre luni şi pe drumurile din judeţ. Astfel, din cauza unui arbore căzut pe şosea, drumul european E 58 care duce spre Iaşi a fost închis temporar pe ambele sensuri, în apropiere de Zăiceşti. Copacul a fost îndepărtat cu ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot în noaptea de duminică spre luni, pompierii au intervenit şi la Flămânzi, Corni, Roma sau Vârfu Câmpului, după ce mai mulţi copaci au fost puşi la pământ. La Ungureni o rafală a rupt un stâlp de susţinere a reţelei de telefonie, iar mai mulţi locuitori din satul Zlătunoaia, dar şi din Bucecea, Pomârla, Hulubeşti, Hilişeu-Cloşca, Iezer, Oroftiana, Carasa, Stroieşti, Cheleş şi Joldeşti au rămas fără curent electric.

În urma intervenţiei celor de la Delgaz Grid, problemele au fost remediate până la prânz.

Meteorologii au prelungit codul galben de intensificări ale vântului emis pentru judeţul Botoşani acesta fiind valabil până astăzi la ora 12.00.  Astăzi, cerul va fi parţial înnorat, iar temperaturile vor fi cuprinse între 7°C, maxima şi 1°C, minima.

De mâine vremea se va încălzi uşor, în prima parte a zilei cerul fiind în mare parte senin, iar spre seară acoperit. Maxima zilei va fi de 10°C, iar minima de 4°C.

 

– Sebastian GHEORGHIU

– Alexandru DOROFTEI

 

Deja ai votat!