joi, mai 19, 2022
AcasăLocalAleşii se ceartă de la investiţiile prioritare

Aleşii se ceartă de la investiţiile prioritare

Aleşii locali botoşăneni s-au certat ieri de la proiectul vizând rectificarea bugetului local. Eugen Ţurcanu, în calitate de director al Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), a cerut bani pentru ca la Sala Polivalentă să fie achiziţionat un generator electric şi un sistem de alarmare în caz de incendiu. Măsurile au fost dispuse în urma celui mai recent control al reprezentanţilor ISU.

„Ar fi o investiţie, trebuie să suportăm costurile să putem susţine o activitate care se desfăşoară acolo, adică un generator cu o putere mai mare, care este estimat la 196.000 de lei, iar sistemul de detecţie este de 73.000 de lei, în baza ofertelor primite”, a explicat Ţurcanu.

Acesta a propus ca banii să fie luaţi de la investiţiile pentru DSPSA, unde au fost făcute economii, dar şi de la sumele alocate pentru investiţii în Parcul Cornişa. Eugen Ţurcanu a mai cerut şi 15.000 de lei pentru achiziţionarea a cinci motocositoare.

Solicitarea nu a fost pe placul social democraţilor, Cosmin Andrei şi Mihai Tincu apreciind că altele sunt priorităţile în oraş.

„Cred că generatorul poate aştepta până anul viitor. La Cornişa am aprobat toate sumele, iar acum dumneavoastră veniţi să le luaţi. Vine Crăciunul şi noi luăm motocositoare. Eu nu aprob acest amendament”, a spus Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a intervenit şi a propus ca sumele să fie luate de la alt capitol bugetar.

„Aş propune să luăm de la o poziţie unde nu vom cheltui toţi banii aceştia, este vorba despre execuţia utilităţilor la ansamblul de locuinţe de pe Şoseaua Iaşului, bani pe care nu îi vom cheltui toţi anul acesta”, a precizat primarul.

În acelaşi timp, edilul i-a cerut lui Eugen Ţurcanu să urgenteze procedura de achiziţii pentru a o putea finaliza în acest an. „Nu a fost doar un moft a celor de la ISU. Ne-au spus foarte clar că închid sala. Şi aşa ţinem închisă Cornişa”, a răbufnit Eugen Ţurcanu.

Într-un final, după îndelungi discuţii, s-a aprobat ca DSPSA să primească 200.000 de lei pentru achiziţionarea generatorului şi sistemului de alarmare în caz de incendiu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
12.2 ° C
12.7 °
8.9 °
83 %
2.9kmh
17 %
joi
19 °
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
19 °
lun
12 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Sunt gesturi de care nu poți scăpa, oricât de tare se schimbă sistemul de sănătate.

EDITORIAL

Mișcarea consumeristă atinge astăzi praguri și forme de neimaginat în urmă cu câteva zeci de ani. S-a ajuns în acel punct în care și...

GÂNDUL ZILEI

Oamenii sunt de trei feluri : deştepţi, normali şi proşti. Cei deştepţi învaţă din greşelile altora, cei normali din ale lor iar proştii nici...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...