Aleşii se ceartă de la investiţiile prioritare

0

Aleşii locali botoşăneni s-au certat ieri de la proiectul vizând rectificarea bugetului local. Eugen Ţurcanu, în calitate de director al Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), a cerut bani pentru ca la Sala Polivalentă să fie achiziţionat un generator electric şi un sistem de alarmare în caz de incendiu. Măsurile au fost dispuse în urma celui mai recent control al reprezentanţilor ISU.

„Ar fi o investiţie, trebuie să suportăm costurile să putem susţine o activitate care se desfăşoară acolo, adică un generator cu o putere mai mare, care este estimat la 196.000 de lei, iar sistemul de detecţie este de 73.000 de lei, în baza ofertelor primite”, a explicat Ţurcanu.

Acesta a propus ca banii să fie luaţi de la investiţiile pentru DSPSA, unde au fost făcute economii, dar şi de la sumele alocate pentru investiţii în Parcul Cornişa. Eugen Ţurcanu a mai cerut şi 15.000 de lei pentru achiziţionarea a cinci motocositoare.

Solicitarea nu a fost pe placul social democraţilor, Cosmin Andrei şi Mihai Tincu apreciind că altele sunt priorităţile în oraş.

„Cred că generatorul poate aştepta până anul viitor. La Cornişa am aprobat toate sumele, iar acum dumneavoastră veniţi să le luaţi. Vine Crăciunul şi noi luăm motocositoare. Eu nu aprob acest amendament”, a spus Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a intervenit şi a propus ca sumele să fie luate de la alt capitol bugetar.

„Aş propune să luăm de la o poziţie unde nu vom cheltui toţi banii aceştia, este vorba despre execuţia utilităţilor la ansamblul de locuinţe de pe Şoseaua Iaşului, bani pe care nu îi vom cheltui toţi anul acesta”, a precizat primarul.

În acelaşi timp, edilul i-a cerut lui Eugen Ţurcanu să urgenteze procedura de achiziţii pentru a o putea finaliza în acest an. „Nu a fost doar un moft a celor de la ISU. Ne-au spus foarte clar că închid sala. Şi aşa ţinem închisă Cornişa”, a răbufnit Eugen Ţurcanu.

Într-un final, după îndelungi discuţii, s-a aprobat ca DSPSA să primească 200.000 de lei pentru achiziţionarea generatorului şi sistemului de alarmare în caz de incendiu.

+0 -0
se încarcă...