Maşină de lux blocată în vamă

0

Un autoturism Lexus, care figura ca fiind furat din Italia, a fost indisponibilizat, luni, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut. Maşina de lux, care valorează peste 50.000 de euro, era condusă de un cetăţean moldovean, Mihail C., în vârstă de 34 de ani, care se prezentase luni în vamă cu intenţia de a trece frontiera.

Maşina figura ca fiind înmatriculată în Ucraina, însă, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că seria de şasiu este aplicată peste cea originală. În urma verificării seriei originale, cei din punctul de trecere au descoperit că autoturismul figura în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia, acesta fiind declarat furat din 30 septembrie 2017.

Pus în situaţia de a da explicaţii, moldoveanul a declarat că a primit 250 de euro de la un cetăţean ucrainean pentru a aduce autoturismul din România în Republica Moldova şi nu ştia că maşina fusese dată în consemn de autorităţile italiene. Poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal pentru furt şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 257.600 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!