Sindicatele sunt tot mai nemulţumite

0

Sindicatele botoşănene acuză probleme tot mai grave, în cadrul celei mai recente întâlniri a Comisiei de dialog social, deşi anul 2017 a fost unul darnic cu anumite categorii de funcţionari.

Preşedintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a explicat că la Unitatea Medico-Socială de la Săveni angajaţii nu-şi vor lua salariile aferente lunii noiembrie din cauza deficitului financiar. În aceeaşi situaţie, sau chiar mai gravă, se află şi Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Truşeşti, pentru care a fost propusă preluarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Liderul ProLex, Virgil Bordei, a avertizat ar putea apărea situaţii în care poliţiştii să nu poată interveni, din cauză că autospecialele de poliţie nu au carburanţi.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ a vorbit despre nemulţumirea cadrelor didactice pe care nici executarea silită nu-i mai poate ajuta să-şi recupereze sumele câştigate în instanţă, iar preşedintele Cartel Alfa Botoşani, Daniel Bulboacă, a declarat că starea de frustrare a angajaţilor din multe domenii, inclusiv sistemul sanitar, se acutizează.

Nici Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, nici subprefectul Daniela Beclea nu au putut indica vreo soluţie, sindicaliştii fiind asiguraţi că doleanţele lor vor fi înaintate către ministere.

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!
se încarcă...