Tânăr judecat pentru crimă dublă

0

Botoşăneanul bănuit de dublu asasinat, Mădălin Miki Lupu, de 24 de ani, din comuna Coţuşca, a fost trimis în boxa acuzaţilor şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru prima crima comisă la mijlocul lunii iulie. Principalele acuzaţii sunt de omor şi tentativă de omor. Victimele acestuia sunt o femeie în vârstă de 80 de ani, care a decedat în urma rănilor suferite, şi fiul ei de 53 de ani, internat în spital în urma agresiunii, cu răni foarte grave.

Crima a avut loc când Mădălin Miki Lupu plecase de la Reşiţa spre Botoşani, intenţionând să-şi serbeze ziua de naştere acasă. Pe traseu, el a urcat într-o maşină de ocazie, dar şoferul l-a lăsat în Alba Iulia şi, pentru că nu avea bani, botoşăneanul a pus ochii pe o gospodărie de la marginea oraşului. A intrat şi a lovit-o pe femeie cu o piatră de decor luată din grădină, bătrâna decedând din cauza loviturilor primite.

Ulterior, el a intrat în locuinţă, de unde a furat 4.300 de lei, dar în timp ce scotocea printre lucruri a fost surprins de fiul femeii, pe care l-a atacat lovindu-l cu violenţă. Grav rănit, acesta a reuşit să se refugieze în casă şi să încuie uşa după el.

Ulterior, Mădălin Miki Lupu şi-a continuat drumul spre casă, ajungând în Coţuşca. Imediat ce s-a înserat, el a sărit gardul în curtea unei vecine, Florica Dutcă, de 71 de ani, cu gândul să-i fure banii, dar a fost surprins în casă şi a înjunghiat-o. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean, unde a decedat.

Capturat de poliţişti, tânărul a mărturisit şi crima din Alba Iulia. Bănuit de omor, el a fost arestat preventiv, anchetele care vizau cele două crime desfăşurându-se în paralel. În luna septembrie, însă, el a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru atacul din comuna Coţuşca, fiind acuzat de omor şi tâlhărie. Dosarul nu a trecut însă de camera preliminară, fiind pe rolul Tribunalului, însă magistraţii au prelungit, săptămâna trecută, mandatul de arestare emis pe numele lui.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...