Zeci de locuinţe construite pentru medici

0

La jumătatea lunii octombrie au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) serviciile de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii „Construcţii de locuinţe pentru tineri – specialişti în sănătate, destinate închirierii, prin Programul ANL”. Acestea vor fi construite pe strada Ştefan cel Mare din municipiu şi vor fi destinate exclusiv tinerilor salariaţi din domeniul sanitar.

„Toţi paşii procedurali ai acestui proiect sunt parcurşi şi deja sunt cinci ofertanţi, urmând ca în perioada următoare să se facă selecţia de ofertă pentru construirea acestor blocuri”, a spus Costică Macaleţi, preşedintele CJ. Instituţia condusă de acesta va asigura din surse proprii tot ceea ce înseamnă execuţie şi finalizarea lucrărilor aferente construcţiei, apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spaţii verzi şi împrejmuire.

Terenul pe care se vor construi clădirile a fost dat în folosinţă gratuită celor de la ANL în luna iulie a acestui an, iar la finalul anului viitor se vor da în folosinţă primele 20 de apartamente cu o cameră şi două camere, din totalul de 40 ce vor fi construite, existând deja cereri din partea medicilor pentru a primi locuinţe în acel bloc.

 

– Alexandru DOROFTEI

adoroftei@monitorulbt.ro

 

+0 -0
se încarcă...