Afacere cu maşini de lux stricată la frontieră

O afacere cu maşini „aranjate”, derulată de nişte moldoveni, a fost stricată de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuţi Prut. Totul a plecat de la un lucru banal, după ce poliţiştii de frontieră au vrut să verifice provenienţa unei maşini. Astfel, pe 30 octombrie, în punct s-a prezentat cetăţeanul moldovean Alexandr U., în vârstă de 36 de ani, care conducea un Land Rover Discovery, fabricat în 2014, înmatriculat în Ucraina.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au observat că seria de şasiu părea modificată şi au contactat reprezentanţa Land Rover, solicitând detalii. Aşa s-a descoperit că între datele tehnice furnizate de reprezentanţă, cele înscrise în certificatul de înmatriculare şi cele existente la autoturism erau mai multe diferenţe. Astfel, autoturismul cu seria de şasiu menţionată în certificatul de înmatriculare ar fi trebuit să aibă altă culoare, maşina nu ar fi trebuit să aibă trapă panoramică, iar tapiţeria ar fi trebuit să fie din piele, nu din material textil.

Luat la întrebări, bărbatul a susţinut că ar fi primit 250 de euro de la un ucrainean, care îl rugase să ducă maşina din România în Republica Moldova, fără a avea cunoştinţă că seria de şasiu este modificată.

În schimb, în urma investigaţiilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că bărbatul este rudă cu şoferul Lexus- ului semnalat ca fiind furat din Italia şi indisponibilizat în acelaşi punct de frontieră, tot pe 30 octombrie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 161.000 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!