Botoşaniul este în top la bani de liceu

0

1.972 de liceeni botoşăneni au fost incluşi în programul naţional „Bani de liceu”. În raport cu numărul beneficiarilor, judeţul Botoşani ocupă locul patru la nivel naţional, după judeţele Suceava – 3.401, Iaşi – 2.791 şi Vaslui – 2.361 de elevi.

Conducerea Ministerului Educaţiei a anunţat că numărul total al beneficiarilor este de 33.016 elevi, în condiţiile în care la începutul anului şcolar trecut numărul acestora a fost de 44.792. Scăderea de 11.776 de elevi este explicată prin creşterea salariului minim pe economie, plecarea la muncă în străinătate a multor părinţi, respectiv scăderea populaţiei şcolare. La Botoşani se înregistrează o scădere a numărului beneficiarilor banilor de liceu de 418 elevi (2.390 în 2016 faţă de 1.972 în prezent).

Programul naţional „Bani de liceu” se adresează elevilor care urmează liceul la zi şi care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maxim 150  de lei.

Sprijinul financiar de 180 de lei lunar se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

La nivelul judeţului Botoşani, în anul şcolar trecut, implementarea acestui program naţional a presupus un efort bugetar de 3,745 milioane lei.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...