Laborator de matematică inaugurat cu oaspeţi turci

0

O delegaţie de profesori universitari din Turcia a vizitat ieri Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi a asistat la inaugurarea laboratorului de matematică. Musafirii au sosit la Botoşani pentru o a treia întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+, „Math Teachers’ Adventure of ICT Integration”.

Proiectul, ce are ca parteneră şi o prestigioasă universitate din Linz, îşi doreşte implementarea noilor tehnologii virtuale în predarea matematicii, pregătirea unui corp de profesori din această disciplină, aceştia urmând să disemineze informaţiile astfel încât şi dascălii din alte discipline reale să poată apela împreună cu elevii la aplicaţia numită geogebră.

În faţa oaspeţilor veniţi de la Universitatea Hacettepe din Ankara şi Asociaţia Paydeş din Zonguldak, profesorul Luiza Beatrice Tiron a susţinut o lecţie demonstrativă, arătând care sunt avantajele folosirii calculatorului în procesul de predare a matematicii.

La Botoşani, despre această nouă metodă se vorbeşte graţie proiectului implementat de Asociaţia „Institutul GeoGebra”, care, prin profesorul Beatrice Tiron, a ajuns şi la Liceul „Elie Radu”.

După ce li s-au verificat priceperile în ale geometriei, musafirilor li s-au prezentat şi câteva momente colorate în muzică şi dans tradiţional, interpretă fiind Anda Holoşpin, o fetiţă de doar şapte ani. Cum vizita profesorilor turci este de câteva zile, aceştia vor avea timp să viziteze punctele turistice interesante din Botoşani, programând, însă, şi o deplasare în Iaşi, pentru a vedea şi un oraş universitar.

 

– Irina SIMINICEANU

Deja ai votat!