Programări online la paşapoarte

0

Botoşănenii care vor să obţină paşapoartele simple îşi pot face programare online. De luna trecută, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Botoşani a dezvoltat o secţiune specială pe site-ul www.prefecturabotosani.ro, prin care se poate accesa foarte uşor platforma epasapoarte.ro.

„Prin intermediul acestei platforme, cetăţeanul se poate programa singur la data la care doreşte să depună documentele. Trebuie doar să completeze rubricile aferente, respectiv nume şi prenume, să furnizeze o adresă de e-mail, să selecteze tipul de paşaport şi judeţul de domiciliu sau unde va dori să depună documentele. Aplicaţia îi permite totodată să aleagă şi data şi ora la care se va prezenta pentru depunerea documentelor”, a precizat Alin Popovici, şeful Serviciului Paşapoarte Botoşani. Dacă există neclarităţi cu privire la documentele necesare sau cu privire la proceduri, pe platformă există alte două secţiuni „acte necesare” şi „întrebări frecvente”, unde se găsesc informaţiile necesare.

Programarea se poate efectua pentru zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri, între orele 8.30 – 16.30, iar joia între orele 8.30 – 18.30, în limita a 60 de zile calendaristice. Cei care aleg această procedură trebuie să ştie că, după introducerea tuturor datelor, vor primi un e-mail pe adresa indicată şi vor trebui să confirme rezervarea în 120 de minute, în caz contrar aceasta nefiind operată în sistem. Totodată, în momentul în care se prezintă la ghişeu, conform programării, ei trebuie să aibă toate documentele în ordine şi taxele plătite.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...