Actorii Teatrului „Eminescu” premiaţi în Ucraina

0

Actorii botoşăneni încheie ediţia din acest an a Zilelor Teatrului „Mihai Eminescu” cu multe premii. Aceştia au participat la cea de a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Aplauzele de Aur ale Bucovinei”. Evenimentul a avut loc în perioada 22-31octombrie, în Cernăuţi-Ucraina.

La această ediţie, trupa botoşăneană a prezentat spectacolul „Bocitoarele vesele”, după William Shakespeare (dramatizare şi regie artistică Alexandru Vasilache, scenografie Mihai Pastramagiu, coregrafie şi ilustraţie muzicală Victoria Bucun).

Trupa botoşăneană a fost singura din România prezentă în festival. „Cu totul deosebit este faptul este că şi anul trecut am fost premiaţi. În această ediţie, Teatrul Eminescu a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru regia artistică, Premiul pentru scenografie şi Premiul pentru coregrafie. Cele trei jurii, al festivalului, al presei şi al publicului, s-au pronunţat în favoarea noastră fără rezerve”, a declarat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Eminescu”.

Vineri, actorii botoşăneni vor prezenta la Bucureşti, spectacolul „Titanic Vals”. Până la finele acestui an, actorii botoşăneni vor mai evolua în manifestări organizate la Bistriţa şi Soroca.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...