Bătaie terminată după gratii

0

Doi tineri care au bătut un cioban, până l-au băgat în spital, au fost condamnaţi definitiv, vineri, la închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată de Curtea de Apel Suceava, care le-a respins celor doi apelurile formulate. Acuzaţi de tentativă de omor, Ionuţ Trocin, de 24 de ani, din Gorbăneşti, a primit o pedeapsă de patru ani şi şase luni de detenţie, în timp ce amicul lui Claudiu Vlad Laurenciuc, de 25 de ani, din comuna Stăuceni, a fost condamnat la trei ani şi 6 luni de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 5 spre 6 iunie 2017, în timp ce se afla la o stână de pe raza satului Victoria, comuna Stăuceni, primul dintre tineri s-ar fi luat la harţă cu Ioan Toma, cioban la stâna cu pricina, iar după ce a dispărut pentru un timp, Ionuţ Trocin s-a întors însoţit de prietenul său şi l-au bătut cu o rangă pe bărbat.

Rănit grav, bărbatul a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Profesor Nicolae Oblu” Iaşi, unde a fost salvat de medici. Expertiza medico-legală avea să stabilească faptul că loviturile au vizat o zonă vitală, iar pentru vindecare bărbatul a avut nevoie de 70-80 zile de îngrijiri medicale. În timpul anchetei, Claudiu Vlad Laurenciuc i-a plătit bărbatului 4.000 de lei, sperând să primească o pedeapsă mai blândă.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...