Puşcărie pentru inconştienţă la volan

0

Un bărbat din satul Brehuieşti, comuna Vlădeni, care a condus fără permis ani la rândul, va ajunge în puşcărie. Trimis de patru ori în faţa magistraţilor pentru conducere fără permis, Alin C., de 44 de ani, s-a ales acum cu o condamnare de doi ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie, sentinţa definitivă fiind pronunţată vineri de Curtea de Apel Suceava.

Isprava care l-a aruncat după gratii a avut loc anul trecut, înainte de Crăciun, mai exact pe 20 decembrie 2016, când Alin C. a chefuit în Botoşani şi apoi a urcat la volanul unui Chrysler, cu gândul să plece spre casă. Pe strada Octav Onicescu din municipiu, el a fost oprit de un echipaj de poliţie, iar controlul alcoolscopic a arătat că bărbatul avea o alcoolemie în sânge de 1,60. Asta în condiţiile în care în maşină alături de el se mai aflau şi doi copii.

Audiat, bărbatul a susţinut că, deşi nu posedă permis de conducere, a urmat cursurile unei şcoli de şoferi, fără însă a promova examenul.

Arestat preventiv, Alin C. a fost trimis în judecată, iar când a ajuns în faţa instanţei a recunoscut totul şi a cerut să fie judecat în procedură simplificată. Însă, când i-au cerut cazierul, magistraţii au fost uimiţi. Astfel, instanţa a realizat că bărbatul nu se află pentru prima dată la volanul unui vehicul, deşi nu era posesor al permisului de conducere, botoşăneanul fiind condamnat de trei ori în 2016 pentru aceleaşi gen de infracţiuni. Dacă în primă fază instanţa a ţinut cont că bărbatul este căsătorit şi are patru copii, iar trimiterea lui la închisoare i-ar fi privat pe cei mici de prezenţa unui părinte alături de ei, după ultima ispravă magistraţii Judecătoriei Botoşani au considerat că bărbatul persistă în activitatea infracţională şi l-au trimis după gratii.

În disperare de cauză, Alin C. a formulat apel, însă acţiunea lui a fost respinsă ca nefondată.

Deja ai votat!