Tichete sociale distribuite pensionarilor

0

Funcţionarii Primăriei Botoşani au început ieri distribuirea tichetelor sociale pentru pensionari. Serviciul Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS) a primit de la 1 noiembrie 115 cereri, iar semnatarii acestora au fost ieri aşteptaţi la primărie pentru a ridica tichetele în valoare totală de 50 de lei. Chiar dacă au mai primit astfel de tichete înaintea sărbătorilor pascale, sau în anii trecuţi, pensionarii trebuie să se prezinte mai întâi la SPLAS pentru a depune cererea.

Tichetele sociale sunt destinate pensionarilor din municipiul Botoşani care au venituri lunare mai mici sau egale cu 700 de lei. Nu primesc tichete pensionarii care realizează venituri din beneficii de asistenţă socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizaţii cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat, sau titularii unor depozite bancare consistente.

Reglementările au fost impuse de inspectorii Curţii de Conturi, după ce au constatat că ajutorul a ajuns şi la pensionari care aveau venituri substanţiale, inclusiv conturi bancare importante.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...