Şi angajaţii de la salubrizare vor grevă

0

Societatea Urban Serv este în situaţie critică. După ani la rând în care a obţinut profit, unitatea are acum o pierdere de aproximativ 500.000 de lei, iar unii angajaţi sunt la un pas de grevă. Aceştia sunt nemulţumiţi de salarii, dat fiind că ultima creştere a lefurilor, de 4,6%, a fost aprobată la nivel de unitate în ianuarie 2015.

Pe fondul majorării salariului minim, avantajaţi au fost doar muncitorii necalificaţi. În aceste condiţii, şoferii, mecanicii auto, sudorii, instalatorii vor să întrerupă activitatea, pentru că vor ajunge să ia mai puţini bani decât necalificaţii, în speţă măturătorii.

„Muncitorii stau pe lângă mine şi întreabă când oprim activitatea. Problema este că nu mai putem organiza o grevă generală în unitate cu necalificaţii, pentru că din 2015 statul le-a crescut veniturile. Dacă şoferii se hotărăsc să protesteze pentru că le-a ajuns cuţitul la os, neavând şoferi, se paralizează întreaga activitate”, a explicat Cristian Sadovei, liderul sindicatului.

Sindicaliştii spun că, pe partea de salubrizare, Urban Serv lucrează în municipiu după tarife aprobate în anul 2013. „Dacă onor domnii din Consiliul Local nu vor majora tarifele, unitatea se va închide. Poate se urmăreşte să vină un privat”, a precizat Cristian Sadovei.

În aceeaşi situaţie sunt şi angajaţii operatorului de apă din judeţ, care ameninţă că vor sista apă în cazul în care nu le vor fi mărite salariile.

Deja ai votat!
se încarcă...