Aventură la beţie terminată la poliţie

0

A chefuit cu un prieten într-un bar, după care i-a furat maşina şi a plecat cu ea pe şosea. Este isprava unui adolescent din Ştefăneşti, care s-a trezit din beţie abia la poliţie.

Totul s-a întâmplat marţi seară, în satul Bădiuţi, acolo unde C.A., de 17 ani, a băut într-un bar cot la cot cu un alt localnic de 34 de ani. La plecare, bărbatul l-a luat cu maşina, dar pe traseu a făcut o greşeală – a coborât din autoturism şi a lăsat cheile în contact. Rămas singur, adolescentul a trecut pe scaunul şoferului, plecând cu maşina spre Cucuteni.

În Ştefăneşti, tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei, iar maşina s-a izbit în gardul unei locuinţe. Cu toate acestea, C.A. şi-a continuat drumul, oprindu-se pe un teren agricol, unde a abandonat autoturismul. Între timp, proprietarul maşinii i-a anunţat pe poliţişti, adolescentul fiind găsit prin Ştefăneşti. Dar surprizele nu s-au oprit aici.

Astfel, când poliţiştii l-au verificat pe aventurier cu etilotestul, aparatul a indicat o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Urcat în maşina de poliţie, el a fost adus la Spitalul Judeţean, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Acuzat de furt, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, tânărul riscă să ajungă în faţa instanţei.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!