Chiriile de doi lei pentru ANL rămân în picioare

0

Reprezentanţii Locativa au făcut verificări la botoşănenii care locuiesc în apartamentele ANL şi care, în baza documentelor vizând veniturile, au de plată chirii în valoare de doar câţiva lei lunar. „Unele locuinţe au fost verificate privind persoanele care locuiesc acolo şi nu am găsit probleme. Veniturile sunt într-adevăr cele declarate şi, în consecinţă, am procedat corect la încheierea contractelor”, a declarat Florinel Gornea, directorul Locativa.

Oficialul a explicat că au fost depistate unele mici erori generate de interpretarea legii, însă s-a intrat în legalitate. „Cât iese, atât aplicăm. Deci dacă la cei cu grad de handicap este zero, aşa şi la aceştia sunt 2 lei, 6 lei, 8 lei, 20 de lei, 159, 300, 530 de lei. Avem două chirii foarte mari, la apartamente cu patru camere. Au zero chirie 38 de chiriaşi care au o persoană din familie cu grad de handicap. În acest caz nu contează cuantumul veniturilor”, a mai spus Florinel Gornea.

Verificările vor continua, dat fiind faptul că la începutul anului contractele trebuie reînnoite. Chiriaşii ANL nu înregistrează restanţe mari la plata chiriei, dat fiind faptul că la reînnoirea contractelor trebuie să fie cu chiria plătită la zi.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...