Contrabandă pusă la cale de un poliţist

0

Dat afară din Poliţia de Frontieră, după ce a fraternizat cu traficanţii, un poliţist de frontieră s-a apucat de contrabandă. Dar nu de unul singur, ci ajutat de cinci complici. Capturaţi chiar la primul transport, ei au fost trimişi în judecată şi condamnaţi cu suspendare. În schimb, vor trebui să plătească daune de peste 100.000 de lei faţă de bugetul de stat.

Cea mai mare condamnare, de doi ani şi şase luni, a primit-o Corneliu Gafton, cel care ar fi pus la cale transportul. Astfel, ţigările urmau să fie aduse în ţară pe 5 martie 2013, când cinci dintre suspecţi au mers pe malul Prutului şi au preluat cu o lansetă şase colete de ţigări „livrate” de traficanţii din Republica Moldova.

Observaţi de poliţiştii de frontieră, care acţionau cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, ei au fost înconjuraţi în dreptul satului Bădărăi (comuna Santa Mare). Somaţi să se oprească, membrii grupării au rupt-o la fugă, însă poliţiştii de frontieră au scos pistoalele şi au tras 12 focuri de avertisment.

Ridicaţi pentru cercetări, cei cinci l-au denunţat şi pe fostul agent. Audiat, Corneliu Gafton a susţinut că nu a organizat şi nici nu a fost implicat în contrabandă, însă contribuţia lui de organizator a fost dovedită prin declaraţiile complicilor. Trimişi în judecată, ei au fost condamnaţi atât de Tribunalul Botoşani, cât şi de Curtea de Apel Suceava, ieri fiind pronunţată sentinţa definitivă.

Deja ai votat!
se încarcă...