Instituţii în prag de blocaj din cauza salariilor

0

Problemele financiare ale instituţiilor publice se înmulţesc pe final de an. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI), a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că sunt probleme în privinţa plăţii drepturilor salariale în unele localităţi ale judeţului. Mai mult, câteva primării se află în procedură de executare silită din cauză că nu au plătit unele drepturi câştigate de sindicalişti în instanţă.

În municipiul Botoşani, consilierii locali au votat marţi rectificarea bugetului cu 3,77 milioane de lei, în vederea asigurării fondurilor necesare plăţii salariilor aferente lunii octombrie. La această dată nu există însă fonduri pentru plata salariilor pe luna noiembrie.

Conducerea LSI a înaintat o adresă Instituţiei Prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, prin care solicită găsirea unei soluţii de suplimentare a bugetelor primăriilor pentru a se evita blocajul financiar de la nivelul primăriilor şi şcolilor.

„La rectificarea bugetului de stat din această lună aşteptăm să fie alocaţi bani pentru deblocarea situaţiei în mai multe unităţi în care există minusuri. Ştiu că e o situaţie dificilă la Dimăcheni, la Dersca. Nu au fonduri pentru plata hotărârilor judecătoreşti care privesc fie decontarea navetei, fie plata unei părţi a sentinţelor”, a afirmat Liviu Axinte.

 

Deja ai votat!