Spital reabilitat cu deţinuţi

0

Una din cele mai insalubre secţii ale celui mai mare spital din judeţ a fost adusă la standarde europene. Astfel, după mai bine de şase luni în care s-a aflat într-un amplu proces de renovare şi modernizare, Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean oferă condiţii decente.

Secţia nu mai avusese parte de îmbunătăţiri de mai bine de 40 de ani. Lucrările au presupus renovarea completă a parterului şi etajului I, s-a schimbat instalaţia sanitară, electrică, tâmplăria interioară, dar şi cea exterioară, s-a pus linoleum antibacterian, iar saloanele în care sunt cazaţi pacienţii sunt curate, la fel şi băile, unde s-a făcut o igienizare completă.

Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 300.000 de lei, iar şeful Spitalului „Mavromati” promite că lucrările nu se opresc aici.

Ieri, în prezenţa reprezentanţilor spitalului, ai Consiliului Judeţean, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi a personalului de la Secţia de Boli Infecţioase, a avut loc o sfinţire a spaţiului, iar în semn de mulţumire angajaţii de la Boli Infecţioase au pus pe perete o placă pe care au scris că renovarea s-a făcut în timpul mandatului lui Corneliu Mihai.

La lucrări au participat şi 12 persoane din cadrul Penitenciarului Botoşani.

Corneliu Mihai speră că, odată cu renovarea Secţiei de Boli Infecţioase, aceasta să fie atractivă şi pentru medici, care înainte refuzau să lucreze aici.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
se încarcă...