Ţepele din Botoşani, anchetate în Mureş

0

Poliţiştii mureşeni şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş continuă ancheta în cazul firmei de casting care acţionează şi în municipiul Botoşani, pe Calea Naţională, în apropierea Direcţiei de Impozite şi Taxe. Astfel, potrivit procurorului Andrea Tătar, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în dosarul penal deschis încă din 2016 se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de înşelăciune.

„În fapt, s-a reţinut că în cauză există bănuiala rezonabilă că în perioada 2016-2017 mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi ai unei persoane juridice cu puncte de lucru deschise în mai multe locuri din ţară, care procedau la acostarea unor persoane pe stradă în zone aglomerate ale oraşelor, sub promisiunea nereală de a le promova imaginea, prin intermediul unor diferite forme de publicitate, obţineau de la acestea diverse sume de bani. În continuare, promisiunile acestora nu mai erau onorate”, a precizat pentru „Monitorul” procurorul Andrea Tătar.

În urma efectuării unor percheziţii domiciliare, pe 27 septembrie 2017, de la persoanele vizate au fost ridicate mai multe documente, care în prezent sunt analizate de către organele competente, în cauză fiind necesară şi audierea unui număr mare de persoane.

„În urma tuturor acestor proceduri urmează a se dispune măsurile legale ce se impun”, a adăugat Andrea Tătar. În dosar s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care şi o persoană juridică, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune.

În prezent, dosarul se află în faza de urmărire penală, fiind instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!