Răniţi grav în urma unui accident rutier

0

Un grav accident rutier, în care au fost implicate un autoturism şi o căruţă, a avut loc ieri dimineaţă pe DN 29B, pe drumul ce leagă Botoşaniul de Dorohoi. Atelajul hipo, în care se aflau două persoane, se deplasa dinspre Văculeşti spre Dorohoi, iar în afara localităţii Sauceniţa acesta a fost lovit violent din spate de un Volkswagen Golf, condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, care circula în acelaşi sens.

Potrivit unor săteni, căruţa intrase pe drumul principal de pe un drum secundar, din partea stângă. Poliţiştii spun însă că vina ar aparţine şoferului, impactul producându-se pentru că acesta nu a păstrat distanţa corespunzătoare. Căruţa a fost pur şi simplu spulberată, bucăţi din ea fiind împrăştiate pe zeci de metri, iar scândura pe care stătea căruţaşul a ajuns pe parbriz, în timp ce o scândură a intrat la motorul maşinii. Golf-ul a ajuns în câmp, lângă o parte din resturile căruţei.

Mai mulţi şoferi care treceau prin zonă au sărit în ajutorul răniţilor, fiind vorba de cei doi bărbaţi din căruţă, dar şi de şoferul care a provocat accidentul.

La faţa locului au ajuns în scurt timp două ambulanţe şi echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, toate cele trei victime fiind transportate la spital cu multiple traumatisme. Din cauza stării grave în care se afla, căruţaşul, în vârstă de 56 de ani, dar şi pasagerul din căruţă au fost trimişi la Iaşi.

Din cauza stării în care se aflau, nu a fost posibilă verificarea cu aparatul etilotest, dar au fost prelevate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea acestui grav accident şi au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
se încarcă...