Case inundate de avariile la apă

Botoşănenii care locuiesc pe o stradă din municipiu au ajuns în pragul disperării din cauza avariilor la conducta de apă. Reţeaua de pe strada Cernavodă cedează aproape săptămânal, iar apa le ajunge oamenilor în casă. „Nu ştiu ce să mai fac. Îmi intră apa în curte şi se infiltrează în temelia casei. Am pereţi care tot timpul stau uzi, în fiecare săptămână conducta cedează. Am reparat casa de nu ştiu câte ori, dar pereţii se crapă fiindcă pământul e moale”, a spus o femeie care locuieşte în zonă.

Pe o rază de 15 metri sunt două avarii care aşteaptă să fie reparate de aproximativ două săptămâni, iar oamenii sună zilnic la Nova Apaserv. „Au venit vineri echipele de intervenţie şi au reparat doar într-un loc, iar în celălalt au lăsat aşa. Acolo apa curge în continuare fără ca cineva să facă ceva”, a mai spus femeia. Vecinii spun că una dintre cauzele avariilor este circulaţia maşinilor de mare tonaj pe acea porţiune de drum.

Reprezentanţii Nova Apaserv spun că singura soluţie pentru a stopa avariile din acea zonă ar fi înlocuirea conductei, însă pentru acest lucru nu există fonduri. „Acolo conducta este foarte veche, iar până nu o vom înlocui cu alta nouă situaţia nu se va schimba din păcate. Vom interveni în continuare şi vom cârpi la fiecare spărtură”, a spus inginer Romeo Obuf, şeful echipelor de intervenţie din cadrul Nova Apaserv.

 

– Alexandru DOROFTEI

Deja ai votat!