Pompierul maratonist este fruntaş şi în Patagonia

Start de excepţie pentru Iulian Rotariu (41 de ani) în ultramaratonul „Racing The Planet Ultra” din Patagonia, care a debutat duminică în Argentina. După cea de a doua etapă, pompierul botoşănean a ajuns pe locul II în clasamentul general, la numai câteva secunde de nord-irlandezul Neill Weir (40 de ani). Confruntarea de ieri a fost una de zile mari, Weir reuşind să-l depăşească chiar înaintea liniei de finish, avansul fiind de numai două secunde. Cursa va fi una deosebit de grea, în bătălia pentru podium înscriindu-se şi francezul Romain Maria (29 de ani).

Iniţial, în competiţie s-au înscris 318 concurenţi, însă la linia de start au ajuns 289 de maratonişti din toată lumea, patru abandonând cursa după primii kilometri. În schimb, cealaltă româncă înscrisă în cursă, Cristina Vasilache, a terminat prima etapă pe locul 113, în faţa multor bărbaţi.

Ca procente, 70% dintre concurenţi sunt bărbaţi, iar 30% femei. Interesant este că aproape 40% dintre ei sunt la prima cursă din competiţia „4 Deserts”, cel mai tânăr concurent fiind Matthew James din Australia, care a împlinit 20 de ani, iar cel mai vârstnic este un corean, Moo Wong Lee, care are 74 de ani.

În total, concurenţii provin din 50 de ţări de pe tot mapamondul, cei mai mulţi fiind din Statele Unite, Marea Britanie, Japonia şi Australia.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!