Asfalt pus iarna pe drumul ruşinii

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) au mai făcut un pas pentru a începe lucrările de asfaltare la DN Manoleasa-Rădăuţi Prut, singurul drum naţional din ţară fără asfalt. La sfârşitul săptămânii trecute a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor. „În termen de 15 zile trebuie să se facă proiectarea, după care se va da ordinul de începere pentru execuţie. Undeva în jurul datei de 27 noiembrie vom începe lucrările propriu-zise. Ne-am uitat pe prognoză şi este una încurajatoare, astfel că o parte din tronson are mari şanse să fie asfaltat anul acesta”, a spus Viorel Zacreţchi, directorul SDN.

Lucrările la „drumul ruşinii”, aşa cum este denumit acest tronson, care în 2014 era încă de pământ, vor costa aproximativ 10 milioane de lei. Banii urmează să acopere două etape de asfaltare, un prim strat de binder – beton asfaltic ce va face legătura între piatra de acum şi stratul de la suprafaţă, respectiv un covor asfaltic de suprafaţă, stratul de uzură.

La începutul anului, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat o vizită în judeţ,  oficialul spunând că artera este o „ruşine”. Cu aproximativ o lună înaintea venirii acestuia, localnicii din zonă au organizat un protest. Astfel, sătui să-şi strice maşinile, aproximativ 200 de şoferi din zonă au lipit pe autoturisme pancarte cu texte precum „Vai de noi, ce noroi” şi „UE, uliţa mea este graniţa ta” şi au plecat în marş pe traseul cuprins între Liveni şi Miorcani. Singura lor revendicare a fost asfaltarea drumului. Printre protestatarii de la acea vreme s-a regăsit şi primarul comunei Manoleasa, Cristinel Aroşculesei, la volanul propriului autovehicul de teren.

 

 

 

 

Deja ai votat!