Jandarmii fac caravană pentru recrutări de candidaţi

0

Caravana Jandarmeriei Române, care străbate ţara în scopul recrutării de candidaţi pentru şcolile de subofiţeri, va ajunge astăzi la Botoşani. Primul popas va fi în municipiul Botoşani, jandarmii urmând să staţioneze pe Pietonalul Unirii, în faţa Muzeului Judeţean de Istorie, între orele 14.30-16.00.

Ulterior, autospeciala Jandarmeriei va pleca spre municipiul Dorohoi, unde va campa pe Pietonalul Grigore Ghica, până la ora 17.

Jandarmii vor prezenta oferta educaţională pentru sesiunea de admitere din ianuarie 2018 de la şcolile de subofiţeri. Ţinta acţiunii o reprezintă tinerii cu vârsta între 18 şi 27 de ani, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, care doresc să urmeze o carieră în Jandarmeria Română.

„Doritorii vor putea completa pe loc cererile de înscriere, singurul act necesar în acest scop fiind cartea de identitate valabilă”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

În total, Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs câte 350 de locuri la cele două şcoli de subofiţeri jandarmi de la Drăgăşani şi Fălticeni. Sesiunea de admitere din ianuarie este o premieră, MAI scurtând perioada de şcolarizare pentru a acoperi deficitul de personal cu care se confruntă structurile din teritoriu, după valul de pensionări din 2016 şi 2017.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...