Anchetă după furtul uriaş de la Psihiatrie

0

Angajatul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, care a fost acuzat că a furat motorină de la serviciu, îşi păstrează deocamdată funcţia. Conducerea unităţii sanitare nu poate lua încă o decizie privitore la contractul de muncă al angajatului, deoarece dosarul se află în lucru la Parchet.

„În urma identificării furtului de combustibil de la Secţia de Psihiatrie, conducerea spitalului a sesizat organele de cercetare penală. Atâta timp cât există un dosar deschis la Parchet, nu ne antepronunţăm privitor la vina angajatului”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Mavromati”.

Faptele au fost descoperite în urmă cu două luni, când cei de la Psihiatrie au constatat că din rezervele de combustibil au dispărut aproape 400 de litri de motorină. În urma cercetărilor făcute s-a descoperit şi posibilul vinovat, fiind vorba de un angajat al unităţii în vârstă de aproape 50 de ani şi cu un salariu de peste 2.000 de lei. „Prejudiciul a fost recuperat, iar împotriva persoanei vinovate s-a înaintat plângere la organele de cercetare penală. Undeva la 300-400 de litri de motorină au fost furaţi. Era un angajat în sectorul administrativ, care avea acces”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Mavromati”.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!