Evazionist obligat să achite prejudiciul

0

Afacerile cu pâine i-au adus o condamnare de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere unui afacerist din Coţuşca. Administrator al societăţii Universal Ceti SRL, Vasile Aparaschivei şi-a făcut o brutărie, după care s-a apucat să vândă pâine în localităţile de pe malul Prutului. Doar că la un moment dat Fiscul s-a dus peste el şi a descoperit că bărbatul nu înregistrase în evidenţa contabilă un număr de 58 de facturi fiscale de achiziţie a cantităţii totale de 239.250 de kilograme de făină, în valoare de 332.049,91 de lei.

Ba mai mult, el nu a înregistrat nici veniturile realizate din producţia şi comercializarea pâinii produse, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum total de 101.698,50 lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată (68.721,55 lei), impozit pe profit (14.985,36 lei) şi impozit pe venitul microîntreprinderilor (17.991,59 lei).

Acuzat de evaziune fiscală, Vasile Aparaschivei a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, dar a plătit întreg prejudiciul până la ultimul leuţ. Sentinţa a venit după un proces care a avut trei termene de judecată, bărbatul fiind obligat să respecte o serie de măsuri timp de doi ani.

Deja ai votat!
se încarcă...