Guvernul ne lasă ultimii la investiţii

0

Judeţul Botoşani rămâne „oaia neagră” în privinţa acordării de finanţări de la centru, indiferent de programele de finanţare sau de partidul aflat la putere. În condiţiile în care judeţele Iaşi, Suceava şi Neamţ, care stau mult mai bine la drumuri, au deja alte fonduri pentru noi proiecte importante în infrastructura rutieră, judeţul nostru doar speră că se vor semna actele pentru „drumul strategic” până la sfârşitul anului.

Cel mai nou exemplu vine de la Consiliul Judeţean (CJ), unde încă se aşteaptă semnarea contractelor de finanţare pentru modernizarea unor sectoare de drum judeţean prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). O parte din vină aparţine şi conducerii instituţiei, care a terminat actele târziu. „Am depus documentaţia completă pentru toate cele şapte proiecte aprobate, în luna octombrie”, a declarat Dorin Birta, vicepreşedintele CJ. Astfel, ar urma să fie reabilitaţi 43,85 de km de drum, şi podul ce trece peste Jijia pe DJ 292 în localitatea Broscăuţi. Sectoarele care urmează să fie  reabilitate vor fi DJ 208 H Vorona-Oneaga-Pădureni, DJ 291D Ibăneşti-Cristineşti, DJ 292A Corlăteni-Dimăcheni, DJ 294C Manoleasa-Zahoreni-Borolea, DJ 282 A-DN 29D Ionăşeni-Măşcăteni, DJ 293 Coţuşca-Ghireni.

Valoarea totală a lucrărilor va ajunge la aproximativ 20 de milioane de euro.

 

Drumuri reabilitate fără viziune

 

Drumurile alese pentru finanţare nu sunt printre cele mai circulate din judeţ, dar vicepreşedintele CJ a explicate care a fost raţionamentul alegerii tronsoanelor. „Am mers pe sectoarele de drum care sunt pietruite, iar valorile lucrărilor sunt foarte mari. Am ţinut cont şi de faptul că drumurile prinse pentru reabilitare prin PNDL fac legătura între cele deja asfaltate deja”, a explicat acesta.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...