spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTExmatriculările din şcoli îl sperie pe ministru

Exmatriculările din şcoli îl sperie pe ministru

10% dintre cei trei milioane de elevi din România au fost raportaţi anul trecut ca fiind exmatriculaţi. Liviu Marian Pop, ministrul Educaţiei, s-a declarat îngrijorat de numărul mare al elevilor exmatriculaţi şi din această cauză a cerut ca până la 1 decembrie să fie revizuite datele trecute de fiecare unitate de învăţământ în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR).

„Deja suntem în protocol cu INS (n.r. – Institutul Naţional de Statistică) şi vom avea aceeaşi voce când vom raporta datele despre România, în sensul în care trebuie să ştim clar şi în orice moment se mişcă un elev, să avem situaţia aceasta. De aceea am implementat de trei ani de zile SIIIR, dar avem aproape 20.000 de copii pe care unităţile de învăţământ i-au exmatriculat anul trecut”, a afirmat Liviu Pop.

 

Date verificate la Botoşani

 

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a confirmat faptul că ministrul a transmis să fie reverificate în aplicaţia SIIIR datele referitoare la elevii exmatriculaţi. „Se verifică fiecare unitate de învăţământ prin aplicaţie, dacă se confirmă datele pe care dumnealor le-au transmis. Acolo unde vor exista anumite erori, vor fi făcute modificări”, a declarat Gabriel Hârtie.

Potrivit oficialului, în anul şcolar trecut, au fost exmatriculaţi 272 de elevi, respectiv 2,51% din numărul total ale elevilor ce intră sub incidenţa posibilităţii exmatriculării, respectiv 10.844 elevi.

Exmatricularea constă în eliminarea, până la sfârşitul anului şcolar, a elevului din unitatea de învăţământ în care acesta a fost înscris. Exmatricularea poate fi cu drept de reînscriere, în anul următor, în aceeaşi unitate de învăţământ şi în acelaşi an de studiu; fără drept de reînscriere în aceeaşi unitate de învăţământ; din toate unităţile de învăţământ, fără drept de reînscriere, pentru o perioadă de timp.

Sancţiunea se aplică pentru un număr de cel puţin 40 de absenţe nejustificate din totalul orelor de studiu, sau cel puţin 30% din totalul orelor la o singură disciplină de studiu/modul, cumulate pe un an şcolar.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...