Proiecţie de succes cu Marcel Iureş

0

În weekend, la Cinematograful „Unirea” din Botoşani a avut loc proiecţia specială a filmului „Octav”. Deşi nu a reprezentat o premieră, filmul fiind deja difuzat atât la cinematograf cât şi la mall, evenimentul a fost un succes, sala cinematografului devenind neîncăpătoare.

Invitaţi speciali au fost Marcel Iureş, deţinătorul rolului principal, regizorul Serge Ioan Celebidachi, şi producătorul executiv Cristina Dobriţoiu.

Serge Ioan Celebidachi a declarat că decizia de a turna filmul în România a venit după ce soţia sa a citit scenariul şi i-a spus că aici este locul ideal pentru o asemenea poveste.

Spectatorii au fost de asemenea curioşi care au fost motivele care l-au determinat pe Marcel Iureş să accepte rolul principal în cadrul filmului „Octav”. „Unul dintre motivele pentru care am făcut acest film este că nu ştiu cum e la 84 de ani. Mulţumesc lui Serge că mi-a dat ocazia. Nu că aş şti acum, dar e o încercare”, a precizat Marcel Iureş.

„Octav” este o coproducţie România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Filmul este o dramă care explorează teme precum timpul, nostalgia şi dragostea, întruchipată de relaţia profundă şi inocentă dintre un bătrân de 80 de ani şi o fetiţă de 10 ani. Originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face personajul principal, bătrânul Octav, interpretat de Marcel Iureş, în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în acelaşi timp prizonier al trupului său îmbătrânit.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...