Şefii CJ ne ţin în gropi

Drumul judeţean ce leagă Botoşaniul de Iaşi prin Prăjeni a ajuns din nou într-o stare deplorabilă, la doar trei luni şi jumătate de când s-au finalizat lucrările de plombare. Astfel, botoşănenii care preferă această variantă, mai scurtă, de a ajunge în judeţul vecin, dau de un sector de drum plin de gropi adânci, formate chiar în locul unde s-au efectuat plombările.

„Eu trec săptămânal pe acest drum şi este din ce în ce mai rău. Mai grav e că materialul folosit pentru astuparea gropilor a sărit, iar în jurul acestora s-au format altele. Practic, nu te poţi feri de ele”, a spus şoferul unei maşini de distribuţie marfă.

În urmă cu o lună, când i s-a semnalat faptul că drumul devine din nou impracticabil, Cătălin Gheorghian, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, recunoştea situaţia. „Asfaltul este foarte vechi, acesta cedând şi din cauza infiltraţiilor. Până nu se va turna un covor asfaltic nou, situaţia va continua să se înrăutăţească”, declara acesta.

Contactat telefonic ieri pentru un punct de vedere despre eventualele soluţii găsite pentru a aduce drumul măcar la o stare decentă, acesta nu a răspuns la telefon.

 

Litigiu invocat pentru a nu face reparaţii

 

Lucrările de plombare au început la începutul lunii iunie şi au durat mai mult de o lună, acestea fiind executate de firma S.C. Transporturi Auto.

Bugetul de anul acesta pentru drumuri a fost insuficient pentru turnarea unor covoare asfaltice, mai ales că o parte substanţială din acesta a fost redirecţionat de către conducerea Consiliului Judeţean pentru plata salariilor angajaţilor, în ciuda declaraţiilor şefului CJ că investiţiile în infrastructură sunt prioritare.

Speranţele botoşănenilor de a avea un drum decent în următorii ani sunt slabe şi din cauza unui conflict juridic invocat de CJ pentru a nu face reparaţii. Astfel, porţiunea de drum Flămânzi-Prăjeni-Plugari trebuia asfaltată din 2013, dar Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli. Unele lucrări care nu s-ar fi realizat se regăseau pe lista de plată, iar Consiliul Judeţean a sistat orice alocare bugetară. De atunci, artera, care de la graniţa de judeţ spre direcţia Iaşilor este impecabilă, a arătat an de an neputinţa autorităţilor botoşănene.

 

Deja ai votat!