Tragedie aviatică simulată în pădure

0

Un nou exerciţiu de amploare, în care va fi testată capacitatea de intervenţie a salvatorilor, va avea loc mâine în judeţ. De data aceasta, desfăşurarea de forţe va avea loc în pădurea Gorovei (comuna Văculeşti), între orele 11.00-15.00, unde Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) va organiza un exerciţiu pentru stingerea unui „incendiu” izbucnit în pădure în urma prăbuşirii unui avion.

Potrivit scenariului, vor mai fi simulate acţiuni de căutare-salvare a persoanelor aflate în aeronavă, precum şi a unor turişti care s-au rătăcit în pădure. Operaţiunea va fi una de proporţii, urmând să fie folosit din nou un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie.

Totodată, în exerciţiu vor fi angrenaţi zeci de salvatori de la toate unităţile de intervenţie din judeţ. În plus, pentru coordonarea forţelor de intervenţie, cei de la ISU vor utiliza tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle).

„Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc”, se arată într-un comunicat ISU. Totodată, în cadrul simulărilor va fi verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...