Botoşănenii nu se mai înghesuie la cules căpşuni

0

Dacă în alţi ani botoşănenii mergeau cu miile la cules de fructe şi legume în unele state din Uniunea Europeană, în ultimii doi ani numărul acestora a scăzut semnificativ. Potrivit datelor oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), instituţie care, în colaborare cu reţeaua EURES, facilitează legătura dintre potenţialii lucrători şi angajatori, în 2016 şi 2017 au făcut solicitări pentru a munci în acest domeniu doar 107 botoşăneni.

„În aceşti doi ani au obţinut contracte 23 de persoane, deşi oferta a fost de 2.600 de locuri de muncă. Numărul contractelor poate fi un pic mai mare din cauza faptului că nu toate persoanele încadrate mai declară acest lucru la noi după susţinerea interviurilor”, spun reprezentanţii AJOFM.

 

Angajatori fugăriţi de drumurile proaste

 

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, una dintre cauzele scăderii angajărilor în acest sector o reprezintă faptul că agenţii economici străini nu mai vin să facă târguri în judeţ, din cauza infrastructurii care arată dezastruos. „Au venit acum câţiva ani din Danemarca la un astfel de târg, le-a plăcut oraşul, dar au spus că nu vor mai reveni în această zonă din cauza drumurilor  stricate”, au declarat reprezentanţii AJOFM.

Dacă de Botoşani angajatorii străini se feresc, la începutul lunii decembrie la Slobozia şi Târgu Jiu vor fi organizate burse ale locurilor de muncă în sectorul agricol.

 

Deja ai votat!
se încarcă...