Femei judecate pentru contrabandă cu ţigări

0

O grupare de traficanţi de ţigări, care ar fi acţionat în judeţ în perioada mai 2014-iunie 2015, a fost trimisă în judecată de procurorii Biroului teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Potrivit anchetatorilor, în perioada monitorizată, membrii grupării ar fi traficat 51.450 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei. Deşi numărul persoanelor implicate a fost mult mai mare, procurorii au dispus inculparea a 11 persoane, printre cei trimişi în faţa instanţei fiind şi patru femei.

Suspecţii au fost anihilaţi în vara lui 2015, când procurorii DIICOT au organizat 23 de percheziţii domiciliare, 14 în judeţul Botoşani, şase în judeţul Suceava, două în judeţul Iaşi şi una în Bucureşti. În urma operaţiunii, doi dintre liderii grupării, Răzvan A. şi Marin Ciprian D. au fost arestaţi, o parte dintre membri fiind puşi sub control judiciar.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au indisponibilizat peste 67.000 de lei, staţii de emisie recepţie şi un pistol cu bile. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Botoşani, cei inculpaţi fiind acuzaţi de constituire, aderare ori sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic cu ţigări.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorul.ro

Deja ai votat!
se încarcă...