Schimbări la taxa pentru locurile de parcare

0

La jumătatea săptămânii trecute, municipalitatea botoşăneană a organizat o licitaţie pentru rezervarea a 81 de locuri de parcare şi a anunţat posibile schimbări de preţ pentru anul viitor. Locurile licitate se află pe străzile Adrian Adamiu, Calea Naţională 7 şi 55, Împărat Traian 18-20, Aprodu Purice 1, Carmen Sylva, Primăverii nr. 8, Octav Băncilă 9, Aleea General Gheorghe Avrămescu 31-33, Mihail Kogălniceanu 57.
Pentru licitaţie s-au înscris 65 de botoşăneni, dintre care cinci cu handicap, care au dreptul prin lege la loc de parcare gratuit.
Doar patru locuri au fost disputate de câte două persoane. Viceprimarul Marian Murariu a explicat că un loc pe Calea Naţională 7 a fost rezervat cu 440 de lei, iar un loc în zona Mihail Kogălniceanu, cu 150 de lei, celelalte locuri fiind adjudecate cu 117 lei anual.
În municipiu sunt peste 8.000 de locuri de parcare amenajate, dintre care peste 7.500 sunt rezervate.
Rezervarea locurilor de parcare aduce venituri însemnate municipalităţii, de la 1 ianuarie 2017 până la jumătatea lunii octombrie ajungând la bugetul local 900.133 de lei.
La anul, intenţia edililor este de a stabili taxa minimă de rezervare a unui loc de parcare la 175 de lei.
20% dintre botoşănenii care au rezervat locuri de parcare plătesc o taxă majorată cu 50%, deoarece automobilele lor sunt înmatriculate în altă localitate.

– Virginia CONSTANTINIU
vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...