Viaţă pierdută în flăcări

0

La primul val de frig care s-a abătut asupra judeţului, focul a început să facă prăpăd. Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar patru locuinţe din municipiul Dorohoi au fost afectate de un alt incendiu. Totul s-a întâmplat ieri, într-un interval de numai câteva ore, iar acest lucru i-a pus în gardă pe pompieri. Bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea 61 de ani, era din Truşeşti, şi era cunoscut cu afecţiuni locomotorii, dar avea şi viciul fumatului. Ieri dimineaţă, din câte se pare, bărbatul a adormit cu ţigara aprinsă, care a căzut în aşternut. Focul a ars mocnit, iar din câte se pare bărbatul a murit în somn, din cauza fumului degajat.

Tragedia a fost descoperită de un pompier, Mihai Constantin Bordianu, care se îndrepta spre locul de muncă. Subofiţerul a simţit miros de fum şi a început să cerceteze casele din jur. Şi-a anunţat imediat colegii şi, după ce a ajuns la locuinţa bărbatului, a deschis geamul şi uşa şi a intrat târâş în încăperea plină de fum. În ajutor i-a sărit un alt coleg, plutonier major Mihai Puruşniuc, însă, când cei doi au ajuns în camera cu pricina l-au găsit pe bărbat decedat.

După numai câteva ore, o casă din municipiul Dorohoi, care adăposteşte patru locuinţe pentru tot atâtea familii, a fost şi ea cuprinsă de flăcări. Focul a izbucnit în podul imobilului şi s-a extins cu repeziciune, cei aflaţi în casă fiind evacuaţi. Cinci echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Dorohoi au intervenit, cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD, în sprijin fiind trimis şi un echipaj de la Detaşamentul Botoşani.

Lupta cu flăcările a durat aproape două ore, dar cu toate acestea focul a distrus acoperişul imobilului pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi, bunurile din două camere şi un hol. Una dintre locatare, care a suferit un atac de panică, a ajuns la spital. Ieri, pompierii urmau să stabilească cauza probabilă a izbucnirii incendiului precum şi valoarea bunurilor distruse.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorul.ro

Deja ai votat!
se încarcă...