Conferinţă de închidere a proiectului „Un nou început – GAL Botoşani”

0

Sala de şedinţe a Consiliului Municipal Botoşani a găzduit astăzi conferinţa de închidere a proiectului „ Un nou început- GAL Botoșani, sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile”. Grupul a Acţiune Locală este structura nou înfiinţată care a adunat la un loc elevi, cadre didactice, şefi de instituţii, reprezentanţi ai societăţii civile, funcţionari din primărie care au lucrat la strategia în baza căreia va putea fi atrasă o finanţare totală de şapte milioane de euro. Cu aceşti bani vor putea fi rezolvate probleme din zona care include Centrul Vechi şi cartierul Parcul Tineretului. Prezent la conferinţa de închidere, primarul Cătălin Flutur s-a declarat încântat de modul în care zeci de persoane au conlucrat pentru a identifica principalele probleme care pot fi rezolvate cu fonduri europene în zona respectivă.

„Este un lucru făcut cu multe eforturi, un lucru care s-a întâmplat în foarte scurt timp datorită unei echipe absolut inimoase. De fapt, eu deja consider că proiectul nostru este câștigător, datorită factorului de implicare, a atragerii multor persoane în a gândi ceva pentru orașul nostru”, a spus edilul. Oficialul este încrezător în rezultatele acestor eforturi comune şi a mulţumit tuturor celor care s-au implicat. „Am schimbat cumva niște tabuuri, proiectele nu se mai fac într-un birou, ci cu consultarea și cu ideile care vin de la cei care trăiesc în acest oraș. Dacă proiectul nostru va fi viabil, deja suntem câștigători pentru că am reușit o schimbare de mentalitate”, a concluzionat primarul.

Raluca Bălăşcău, managerul de proiect, a anunţat că pasul următor este depunerea strategiei la Ministerul Dezvoltării Regionale, termenul limită fiind 4 decembrie. Până la 31 decembrie, Primăria va fi înştiinţată dacă va primi fonduri în baza acestei strategii.

Deja ai votat!
se încarcă...