Accident grav la Hudum

Viteza şi oboseala au dus, miercuri seară, la producerea unui accident grav la Hudum. Un tânăr botoşănean, marinar în Singapore, venit urgent acasă, după ce soţia a născut prematur într-un spital din Suceava,  a adormit la volan în timp ce se întorcea de la aceasta. Extenuat după două zile petrecute pe drum, bărbatul a aţipit pentru câteva secunde, timp suficient pentru ca maşina lui, un Volkswagen Jetta, să ajungă pe contrasens şi să se izbească frontal  într-o camionetă. În urma accidentului, atât el, cât şi fetiţa lui, de cinci ani, aflată pe bancheta din spate, au fost răniţi şi au transportaţi cu ambulanţele la spital. În starea cea mai gravă era micuţa, care a fost diagnosticată cu o ruptură de ficat, provocată de centura de siguranţă, care nu era adaptată înălţimii ei. În timp ce copila era în ambulanţă, la Secţia de pediatrie a pornit o cursă contra cronometru pentru constituirea echipei care avea s-o opereze. Pentru că chirurgul de serviciu era în sală cu un alt pacient, a fost chemat un coleg de accasă. Acesta a ajuns rapid la muncă,  astfel că fetiţa a putut fi operată rapid.

„Pacienta a fost operată imediat după internare. În prezent este echilibrată şi monitorizată în permanenţă, starea  ei fiind una bună”, a declarat Ştefan Bercea, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Cazul este în continuare în atenţia poliţiştilor, care au început o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Audiat de agenţi, şoferul le-a spus că miercuri seară a fost prima oară când nu a folosit scaunul de maşină pentru fetiţa sa, el alegând centura de siguranţă.

Deja ai votat!