Aleşii locali au aprobat regulamentul vizând circulaţia în municipiul Botoşani

0

După câţiva ani de analize, discuţii şi amânări, municipiul Botoşani are un regulament vizând circulaţia în municipiul Botoşani, respectiv măsurile aplicate în cazul maşinilor parcate neregulamentar. Consilierii municipali au aprobat în şedinţa de astăzi acest regulament, însă după discuţii care au durat aproximativ o oră.

Această activitate va fi preluată de societatea Eltrans.

„Vreau să vă spun ca municipiul Botoşani avea nevoie de acest regulament, chiar dacă s-a făcut un pic mai greu, s-a muncit mult la acest regulament, s-a luat în calcul cam tot ce era de luat din legislaţie. Vreau să mulţumesc celor care l-au întocmit, care au luat în calcul şi amendamentele venite în urma dezbaterii publice, apreciez munca de echipă, domnul Cosmin Andrei care a avut o contribuţie hotărâtoare la întocmirea regulamentului. Cred, în schimb, că ar fi trebuit să fim mai atenţi să ne gândim la chestiunile pecuniare, la amenzile care se dau, par mari, chiar dacă ele sunt făcute în aşa fel încât să acopere cheltuielile societăţii care va prelua această operaţiune. Par mari, dar sunt comparabile cu cele din alte judeţe”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Şi Eugen Țurcanu a apreciat activitatea celor care întocmit regulamentul.

„Vreau sa mulţumesc echipei care a lucrat la acest proiect, chiar dacă au doi-trei ani de când îl tot perfecţionează. Bine ca s-a materializat într-un final. Sperăm să nu devină un factor de coerciţie şi de abuzuri şi să nu avem bumerangul care se va întoarce împotriva noastră ca for deliberativ, în urma efectelor puse în practică de Poliţia Locală şi Eltrans. Sperăm ca vechile practici, când erau sunaţi cei de la HSR să vină să blocheze sau să ridice o maşină să nu se mai întâmple şi să avem o normalitate pentru a descongestiona traficul şi a disciplina cetăţenii care parchează aiurea şi comit abuzuri”, a precizat Eugen Ţurcanu.  

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a recomandat reprezentanţilor societăţii Eltrans să facă toate diligenţele pentru a începe cât mai repede activitatea.

„Este aşteptat de mult timp regulamentul. Din păcate, colaborarea nu a început cu dreptul, aşa am simţit din adresele primite şi o lipsă de deschidere pentru o activitatea aducătoare de venituri. Dacă era organizată o licitaţie era o concurenţă extraordinară, iar cei care pot primi această activitate nu par încântaţi să o preia. Atrag atenţia să aibă determinarea, şi trebuie să ia în calcul două aspecte, traficul rutier este foarte aglomerat în această perioadă, creşte cu 100 de maşini pe zi şi trebuie rezolvată problema congestiilor şi în al doilea rând situaţia financiară de care s-au plâns. Aveţi o activitate şi vă rog să o gestionaţi corespunzător”, a spus viceprimarul.

Prezent în sală, Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a explicat că nu este vorba de un dezinteres din partea societăţii în a prelua noua activitate, ci doar s-a cerut ca parcometrele şi toate celelalte obiecte cumpărate de la societatea Hi Speed Recovery să fie funcţionale.

Regulamentul a fost aprobat, urmând ca municipalitatea să solicite un nou aviz de la Poliţia Rutieră, pe forma finală a acestuia. După ce va primi avizul de legalitate din partea Instituţiei Prefectului şi se va semna contractul de delegare a acestui serviciu de către societatea Eltrans, regulamentul va intra în vigoare. Edilii estimează că noile prevederi vor fi aplicate începând cu luna decembrie.

Deja ai votat!
se încarcă...