Heike Lindlohr devine cetăţean de onoare la Botoşani

0

Consilierii municipali au aprobat astăzi ca Heike Lindlohr, fondatoarea asociaţiei germane Pfotchenhoffnung, care se ocupă cu ocrotirea câinilor din adăpostul public din Botoşani, să primească titlul de Cetăţean de onoare. Potrivit reprezentanţilor primăriei, din anul 2014 Heike Lindlohr a fost un veritabil ocrotitor şi binefăcător al câinilor din adăpostul public din Botoşani.

Heike Lindlohr, care se ocupă din 2014 cu animalele abandonate, a lucrat la început cu membrii Asociaţiei Ador, ulterior colaborând direct cu structura Direcţiei Servicii Publice Sport şi Agrement (DSPSA).

„Implicarea domniei sale a adus o nouă viziune în administrarea adăpostului, însemnând totodată şi o economie substanţială la bugetul Primăriei. A crescut numărul adopţiilor canine, al sterilizărilor şi castrărilor câinilor din adăpost şi, mai mult, aceste campanii s-au extins, din 2016 fiind destinate în mod gratuit şi pentru câinii şi pisicile cu stăpân. Prin intermediul asociaţiei, doamna Heike Lindlohr s-a implicat în livrarea a peste 255.000 de kilograme de hrană (în valoare de 117.300 euro) pentru câinii din adăpost”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Cătălin Flutur.

Heike Linlohr a asigurat dotări pentru padocuri, vaccinuri şi medicamente pentru câinii aflaţi în padocuri. Totodată, a asigurat fonduri pentru repararea cuştilor vechi, containerului de depozitare pentru hrană şi pietruirea drumului de acces spre adăpost.

Heike Lindlohr s-a implicat şi în ajutorarea copiilor din familiile defavorizate din Botoşani şi pentru Spitalul Judeţean „Mavromati”, secţia exterioară Săveni.

Deja ai votat!
se încarcă...