Liceul Flămânzi, ales să promoveze proiecte Erasmus la Comisia Europeană

0

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi derulează, în perioada 1 septembrie 2016 – 28 februarie 2018, proiectul de parteneriat strategic intitulat „Viitori antreprenori în agricultură pregătiți în spațiul european”. Liceul Flămânzi are ca parteneri în proiect instituții de învățământ din trei țări europene (Italia, Bulgaria și Turcia). Bugetul poriectului este de 88.350 de euro, beneficiari fiind 84 de elevi din cele patru țări.

Potrivit conducerii liceului, în paralel, în această unitate de învăţământ se derulează alte două proiecte de mobilitate pentru elevii din învățământul profesional și tehnic. „Viitori horticultori pregătiți în spațiul european” are o valoare de 33.165 Euro, participanți fiind 15 elevi. cel de-al doilea proiect, „Stagii de practică în spațiul european-oportunitate de dezvoltare socio-profesională și personală”, are o valoare de 159.129 Euro şi 75 de elevi beneficiari.

Graţie acestor proiecte, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” a fost selectat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale  (ANPCDEFP) pentru  realizarea unui film despre proiectele europene implementate în scoală. Filmarea a fost realizată în luna octombrie şi va fi trimisă Comisiei Europene, ca exemplu de bună practică.

Deja ai votat!
se încarcă...