Succes botoşănean cu Titanic Vals

0

Actorii botoşăneni au participat la cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”, organizat la Bistriţa, în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie.

Traian Apetrei, directorul Teatrului Eminescu, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că la această manifestare culturală organizată de Primăria Municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii din acelaşi municipiu, actorii botoşăneni au prezentat spectacolul „Titanic Vals”. Spectacolul botoşănean a fost jucat pe 28 noiembrie, cu o zi înainte fiind marcată ziua de naştere a lui Liviu Rebreanu.

„Le-am spus celor de acolo că aşa cum Botoşaniul ar trebui să fie un fel de Mecca al poeziei româneşti, tot aşa zona respectivă ar trebui să fie pentru romanul românesc. Liviu Rebreanu este considerat intemeietorul romanului românesc modern. Chiar şi gazdele care tind să-şi coaguleze forţele pentru teatrul de proiecte au avut o primă reprezentaţie cu Pădurea spânzuraţilor, un spectacol bine primit de public. Noi am venit cu Titanic Vals, în regia lui Dan Tudor şi el în unul dintre rolurile principale”, a spus Traian Apetrei. Oficialul a adăugat că toţi actorii botoşăneni s-au mobilizat şi au empatizat cu publicul. „Aş spune chiar că am stabilit acolo un record şi anume acela al duratei aplauzelor la finalul spectacolului. Printr-o şansă a programării, am venit exact în momentul în care evoluaseră şi trupe cu spectacole cu o factură foarte modernă, aşa că spectacolul nostru, realizat în cheie clasică, a fost ca o gură de aer proaspăt. Spectacolul nostru are o poveste de urmărit, o frumuseţe a teatrului clasic şi, repet, a fost un triumf pentru noi”, a concluzionat Traian Apetrei.

Titanic Vals este un spectacol care vorbește despre lumea de ieri și de azi, despre felul în care unii oameni sunt preocupaţi doar de latura materială a existenţei, uitând de suflet. Prin acest spectacol actorii transmit publicului să nu uite de bucuriile sufletului şi de dragoste.

Deja ai votat!
se încarcă...