Artiştii Filarmonicii, dar şi botoşănenii cu suflet mare, alături de sinistraţii din Primăverii – Galerie foto

0

Orchestra Filarmonicii Botoşani a susţinut aseară tradiţionalul concert de 1 Decembrie. În acest an, concertul a fost dedicat botoşănenilor, dar şi familiilor afectate de explozia produsă pe 15 septembrie, în blocul de pe strada Primăverii 18.

Participarea nu a fost pe măsura aşteptărilor oganizatorilor. Cei care au fost prezenţi la concert nu au rămas însă indiferenţi la apelul făcut de dirijorul Mircea Holiartoc.

”În numele Filarmonicii de Stat Botoșani, vă urăm de Ziua Națională a României, La mulți ani! Astăzi concertul nostru are o dublă semnificație, este un concert organizat cu ocazia Zilei Naționale a României, dar, după cum ați putut observa în foaierul sălii de concert, este amplasată o urnă. Este și un concert de binefacere. Pe 15 septembrie, un eveniment oribil s-a petrecut, niște familii au nevoie mai mult ca oricând să le fim aproape. Așa că, dar din dar se face rai. Facem apel la sufletele dumneavoastră, dacă o să puteți contribui, după puterea fiecăruia, o fărâmă, din suflet, în acea urnă”, a spus dirijorul.

Suma donată aseară a fost de 2558 de lei. Printre cei care au donat bani s-au numărat şi câţiva oficiali botoşăneani, respectiv Dan Șlincu şi Daniela Beclea, prefectul, respectiv subprefectul judeţului, Costică Macaleţi, președintele Consiliului Județean, Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului şi colonelul  Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Invitați de onoare în concertul intitulat „Sărbători de iarnă” au fost dirijorul Mircea Holiartoc și mezzo-soprana Maria Jinga. Concertul a inclus, printre altele, Rapsodia I – George Enescu, Intrarea la Alba Iulia – Tiberiu Olah, Aria „Muzica” din Opereta Valurile Dunării – George Grigoriu, Hora Staccato – Grigoraş Dinicu, Canţoneta „Granada” – A. Lara, Canţoneta „Mamma” – CA Bixio, dar şi colinde.

 Artiştii de pe scenă au fost răsplătiţi cu îndelungi aplauze.
Deja ai votat!
se încarcă...