Consilierii municipali nu vor ca revoluţionarii să primească teren de la primărie

0

 

Aleşii locali au respins pentru a treia oară proiectul vizând repartizarea unor terenuri revoluţionarilor botoşăneni. „Într-un oraş în care nici măcar vânătorii nu au tras în zilele Revoluţiei, a avea îndrăzneala să soliciţi aceste drepturi, care legal se cuvin, mi se pare o blasfemie la adresa celor care au murit în Revoluţie”, a spus consilierul liberal Daniel Botezatu.

Un alt ales local liberal, Marius Oroşanu, a arătat, că, potrivit legii, revoluţionarii au dreptul să primească teren, însă a cerut să fie stabilite unele criterii în baza cărora să fie repartizate aceste terenuri.

Eugen Ţurcanu, consilier PNL, a cerut ca votul să fie secret. “Într-adevăr, legal au dreptul, moral nu. Unul dintre ei chiar ne propune să cumpărăm o clădire pe câteva milioane de euro, alţii au pensii generoase şi au o viaţă foarte dulce. Sunt oameni foarte periculoşi, ranchiunoşi, ştiu să stea numai prin instanţe şi să ne trezim cu nişte procese. Vă propun ca procedură să votăm secret şi vorbesc foarte serios. Vreau să votăm secret pentru că o să ne târască prin tribunale şi să ne pună popriri pe bunurile personale. Îi cred în stare de aşa ceva”, a spus Eugen Ţurcanu.

Primarul Cătălin Flutur le-a atras atenţia consilierilor municipali că nu dau dovadă de consecvenţă, în condiţiile în care în vară au votat fără probeme un proiect vizând acordarea de terenuri pentru şase revoluţionari.

“Este o problemă care trenează de foarte mult timp şi nu suntem puşi să analizăm dacă e Popescu, dacă e Vasilescu, ce a făcut în timp. Avem o obligaţie legală, am identificat un teren căruia i-am dat această destinaţie şi nu o să înţeleg de ce acum câteva luni am aprobat o hotărâre absolut identică în aceeaşi parcelă la primii şase revoluţionari care au fost mai iuţi. Vă garantez că aceste persoane sunt luate în ordinea în care au depus cererile la primărie pentru că nu avem niciun altfel de criteriu de departajare. Cei mai iuţi de mână au primit, alţii au posibilitatea să primească. Nu suntem consecvenţi, avem o obligaţie legală. Atunci retrageţi hotărârea cealaltă, să ajungă toţi la nivelul iniţial. Vorbim de consecvenţă”, a afirmat edilul.

În cele din urmă, votul a fost secret, iar proiectul a fost respins.

Cei zece revoluţionari care au cerut câte 10.000 de metri pătraţi de teren de la primărie sunt Bernard Chiricheş, George Avăcăriţei, Ioan Apaţie, Marin Tăuteanu, Toader Candrea, Neculai Ciobanu, Puiu Neacşu, Mitică Gavriliuc, Marius Petru Rogojinschi, Gheorghe Neagu.
Deja ai votat!
se încarcă...