vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTDiscuţii în contradictoriu pe tema garajelor din municipiul Botoşani

Discuţii în contradictoriu pe tema garajelor din municipiul Botoşani

Consilierii municipali nu se pot pune de acord în privinţa existenţei garajelor în municipiul Botoşani şi a perioadei de concesionare a terenurilor de sub acestea. Şi în ultima şedinţă a deliberativului local s-a discutat în contradictoriu pe această temă. Astfel, printr-un proiect de hotărâre s-a propus ca durata de concesiune pentru terenurile de sub 11 garaje să fie de un an, numai că Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a propus ca perioada să fie de trei ani.

“În aceeaşi baterie de garaje există probleme pentru că aţi prelungit la vecinul cu trei ani, iar pe urmă vine omul şi spune că i-aţi prelungit cu un an. Cum justificaţi? Nu aplicaţi tratament egal”, a afirmat un funcţionar din cadrul Serviciului Patrimoniu.

Explicaţia lui Marian Murariu a fost aceea că Dan Sandu, arhitectul şef al municipiului, a propus concesiunea pe un an deoarece se intenţionează modificarea regulamentului în baza căruia sunt concesionate aceste terenuri.

“Cred că într-un Consiliu Local atunci când observi că ai greşit, poţi să îţi modifici modul de acţiune. Dacă am acţionat prost până într-o anumită lună, cu trei ani de zile, nu înseamnă că de acum încolo trebuie să mergem tot prost. Asta este logica mea, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fie şi logica Consiliului Local. În orice baterie de garaje, dacă le-aş desfiinţa, aş creşte numărul de parcări cu 25-30%”, a spus Dan Sandu.

Consilierii locali au căzut de acord că se impune o strategie în legătură cu aceste garaje.

“Să se spună exact cum procedăm. Dăm drumul la parcări şi atunci garajele dintr-o anumită zonă au plecat şi prin fonduri proprii facem parcări supraterane, fiindcă oamenii o să fie foarte nemulţumiţi pentru că maşinile sunt multe, locuri de parcare puţine, garaje rămase din perioadele vechi şi folosite pentru cu totul alt scop, având în vedere că mulţi îşi ţin maşinile afară”, a precizat Cătălina Lupaşcu, adăugând că garajele sunt inestetice, ocupă şi foarte mult loc şi trebuie să fie create condiţii de parcare pentru maşinile care au intrat în ultimii ani în Botoşani.

Consilierii au fost anunţaţi de către primarul Cătălin Flutur că vor primi un material despre situaţia garajelor din municipiul Botoşani.

“Veţi primi cu toţii un material întocmit de Serviciul Patrimoniu şi Oficiul Juridic care ne spune că este, dacă nu foarte greu, atunci aproape imposibil, să purcedem la dărâmarea acestor garaje. După ce veţi citi acest material, vom hotărî ce strategie adoptăm într-o şedinţă următoare. Acum avem de ales dacă suntem sau nu consecvenţi în a hotărî o prelungire la nişte garaje. Cele mai multe, înţeleg, că sunt cu trei ani, dacă avem o scăpare şi am prelungit cu un an, putem să ne întoarcem şi să prelungim la trei ani, până găsim soluţia ce vom face pe zonele respective”, a explicat edilul.

Eugen Ţurcanu a ţinut să precizeze că în municipiu sunt garaje construite din paiantă şi chirpici şi, atât timp cât în municipiu a crescut foarte mult numărul maşinilor, trebuie să fie luată de urgenţă o decizie în această privinţă.

În cele din urmă, consilierii au votat pentru ca în cazul celor 11 garaje, durata concesiunii pentru terenul ocupat de acestea să fie de trei ani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...