Doar doi botoşăneni în topul bogaţilor

În topul celor mai bogaţi români, publicat de revista Capital, apar doar doi botoşăneni. Astfel Gheorghe Ciubotrau, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Electroalfa, figurează pe locul 242, iar Valeriu Iftime, preşedintele Elsaco, figurează pe locul 294 în clasament.

Potrivit revistei Capital, Gheorghe Ciubotaru are o avere estimată la 25-26 de milioane de euro, obţinută investiţii în energie şi imobiliare.

Firma Electroalfa este unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul energetic, specializat în producţia şi furnizarea de echipamente electrice de medie şi joasă tensiune. 2016 a fost un an important pentru companie întrucât a marcat un sfert de secol, dar şi implementarea unui nou sistem de management.

Pentru acest an, fondatorul şi preşedintele grupului Electroalfa se aşteaptă la o cifră de afaceri de peste 128 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de anul trecut.

În prezent, Electroalfa are 480 de salariaţi care activează atât în cadrul celor trei fabrici de producţie din Botoşani, cât şi în birourile de vânzări din mai multe oraşe din ţară sau Republica Moldova.

Anul viitor este estimată o creştere a personalului cu 20% ca urmare a extinderii capacităţilor de producţie.

Al doilea om de afaceri botoşănean prezent în top, Valeriu Iftime, are o avere estimată la 20-22 de milioane de euro. În anul 2016 a realizat afaceri de 65 milioane de euro, la puţin de jumătate faţă de 2015, însă mult mai bun faţă de 2014.

Elsaco are filială în Republica Moldova, unde a implementat anul trecut un proiect care a vizat modernizarea a două staţii de pompare la Termoelectrica Chişinău, iar anul acesta are în derulare două contracte de reconstrucţie a reţelei termice şi unul de modernizare a instalaţiilor. Compania mai are, de trei ani, şi o filială în Belgia.

Gheorghe Ciubotaru

 

Valeriu Iftime

Deja ai votat!