Şedinţă de CL pentru salariile angajaţilor din învăţământ

Consilierii municipali au avut astăzi şedinţă de îndată în cadrul căreia au votat proiectul vizând rectificarea bugetului local pe anul 2017. Suma care a făcut obiectul rectificării este de 8,069 de lei, repartizată după cum urmează 7,4 milioane lei pentru salariile angajaţilor din învăţământ, 500.000 de lei reprezentând sume prevăzute în hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ şi 139.000 de lei subvenţii de la bugetul de stat pentru realizarea planurilor şi regulamentelor de urbanism.

În finalul şedinţei, primarul Cătălin Flutur a explicat că fondurile alocate nu acoperă necesarul pe partea de drepturi salariale câştigate în instanţă.

“Au venit sume în completare pentru salariile profesorilor şi pentru o parte dintre drepturile câştigate prin hotărârile judecătoreşti. Banii odată veniţi noi trebuie să îi includem în buget. 7,9 milioane de lei sunt pentru salarii, pe luna decembrie. La hotărâri judecătoreşti ne mai trebuie ceva”, a explicat edilul.
Deja ai votat!