Succes botoşănean la Concursul Naţional TEAM

Elevii botoşăneni, coordonaţi de profesorul Luisian Grigore, şi-au demonstrat competenţele în domeniul fizicii aplicate, electronicii şi roboticii la cea de a XII-a ediţie a Concursului Naţional de Construcţii Electronice TEAM. Maratonul competiţional a fost inclus în Calendarul Naţional al Activităţilor Educative Extraşcolare, alături de alte 101 competiţii din ţară. Concursul a avut loc în perioada 30 noiembrie  – 3 decembrie, fiind organizat de Palatul Copiilor Botoşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu o finanţare parţială asigurată de Ministerul Educaţiei.

La această etapă au participat 80 elevi, câştigători ai fazelor județene, din 20 echipaje din țară.

Din echipa botoşăneană au făcut parte Alexandru Grigoruţă, Tamara Sauciuc, Dorin Grigoruţă, Sebastian Ilica, Gabriel Rotariu, Eduard Grigore, George Ursu, Darian Clodnischi şi Tudor Anisie.

Concursul a avut cinci probe pe trei categorii de vârstă şi anume: Practică – realizarea unui montaj electronic; Proiectare – proiectarea unui circuit electronic pe hârtie milimetrică; Teorie – evaluarea cunoştinţelor în domeniul electronic; Lucrări tehnice – prezentarea lucrărilor realizate în acest an de către elevi; Proiectare pe calculator – proiectarea unui circuit electronic cu un soft la alegere.

„Cu toate că s-au acordat maxim cinci premii pe probă și categorie de vârstă, din nou, echipa din Botoșani a fost greu de învins, obținând 11 premii I, cinci premii II şi două premii III. În parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava a fost organizat și un concurs de Robotică, unde echipa din Botoșani a obținut locul I și II”, a declarat Luisian Grigore.

Graţie fondurilor primite de la minister, dar şi contribuţiei sponsorilor locali, organizarea concursului a fost impecabilă (cazare la hotel, masa la restaurant, premii valoroase fiecărui echipaj: imprimate laser și jet cu scanner, boxe portabile, componente robotică, accesorii calculator etc). Monitorul de Botoşani a fost partener media al acestei competiţii.

Deja ai votat!