Botoşănenii sunt aşteptaţi la Târgul de Crăciun

Astăzi, pe Pietonalul Unirii, a fost deschis Târgul de Crăciun. Târgul este organizat de Primăria Botoşani, în colaborare cu Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Târgul a fost deschis de Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, Eugen Ţurcanu, consilier municipal, cel care a propus în deliberativul local organizarea acestei manifestări şi Sorin Bradu, consilierul primarului Cătălin Flutur. Primarul municipiului nu a putut participa deoarece se află la Bucureşti pentru a semna primul proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, respectiv dotarea laboratoarelor de fizică de la Colegiul „Mihai Eminescu”.

De la festivitatea de deschidere nu a lipsit muzica populară şi colindele, aduse de interpretele de muzică populară Carmen Cornaci şi Valentina Tipa Lulciuc.

De la târgul care va fi deschis până pe 23 decembrie, botoşănenii pot cumpăra cozonac domnesc, preparate din carne, miere de albine şi alte produse derivate, produse lactate, ţuică şi vin nobil. La târg sunt prezenţi şi meşteri meşteri populari cu decoraţiuni de Crăciun şi măşti.

 Primii botoşăneni deja au făcut cumpărături pentru masa de Crăciun, la mare căutare fiind caşcavalul de Săveni şi preparatele din carne.
Deja ai votat!